Начало България Гонзо най-после е вписан официално като шеф на БФС

Гонзо най-после е вписан официално като шеф на БФС

39
Георги Иванов-Гонзо
Георги Иванов-Гонзо

Георги Иванов официално вписан като президент на Българския футболен съюз (БФС) в Търговския регистър след последния Конгрес на централата през март. Решението на Агенцията по вписвания от днес потвърждава промяната от Михаил Касабов към Иванов.

Иванов пое управлението от Борислав Михайлов след неговата оставка през декември 2023 година. До конгреса функциите на президент бяха изпълнявани от Михаил Касабов. След победата му на Общото събрание на клубовете, Иванов управляваше централата, но за външни контакти подписваше Михаил Касабов.

Две жалби от аматьорски клубове към избора на Иванов бяха причина за запазването на правото на подпис на Касабов. Обаче и двете клубове оттеглиха жалбите си след внасяне на необходимата такса за прекратяване на процедурата.

След тези събития Георги Иванов е пълноправен представител на българския футбол и пред външни институции и международни централи.

С утвърждаването на Иванов в Търговския регистър, беше потвърден и новият изпълнителен комитет, състоящ се от 14 души плюс президент.