Начало Водещи Глобалното затопляне може да удвои цената на бирата, предупреждават учени

Глобалното затопляне може да удвои цената на бирата, предупреждават учени

1798
бира

Бира, шоколад, кафе и вино, това са някои от малките ни удоволствия, които глобалното затопляне може да направи по-редки и по-скъпи, твърдят учени.

Увеличаването на екстремните топлинни вълни и сушата вероятно ще навредят в бъдеще на производството на ечемик, който е ключова съставка за бира, съобщава Си Би Ес. Загубите на добив на ечемик могат да достигнат до 17% твърдят експерти.

Това означава, че цената на бирата може да се удвои и дори да се отчете за инфлация. А в страни като Ирландия, където цената на варенето е вече висока, което може да доведе до утрояване на цените.

Съавторът на изследването Стейв Дейвис от университета в Калифорния заяви, че проучването е направено да докаже, че измененията в климата ще се отразят на всички аспекти на живота ни.

Според учени, които не са част от проучването, то може да се окаже по-добър начин за достигане до аудиторията относно проблемите с измененията на климата.

„Едно от най-големите предизвикателства като учени изследващи промените в климата и храната е да илюстрираме проблема на хората”, казва Луис Зиска учен в американския департамент по земеделие. Все пак малко хора биха се оплакали, че глобалното затопляне ще унищожи реколтата от Брюкселско зеле, казва още той.

Стив Дейвис е любител на IPA (тип бира) и споделя, че това проучване е родено от любов и страх. Той и колегите му разглеждат само взаимовръзката между топлинните вълни и сушата, а не общото затопляне, което обаче ще засегне и районите, в които зърнената култура расте.

предишна статияАПИ: Въведени са ограничения на някои места по магистралите
следваща статияАриана Гранде е взела финалното решение за раздялата си с Пит Дейвидсън