Снимка: Пиксабей

Заради пандемията от коронавирус много спортни и други масови мероприятия бяха отменени или предстои това да се случи скоро. Едно от тях е необичайното състезание в германския град Вайдентал, съобщи „Дойче веле”.

Сега е време да се борим с коронавируса, а не да хвърляме елхи, смятат организаторите.

И макар че до Рождество останаха малко повече от два месеца, отсега е ясно, че през тази година празникът ще бъде отбелязан не по начина, на който хората са свикнали. Вече са отменени коледните партита в германските компании, част от коледните базари няма да отворят.

В началото на тази седмица стана ясна още една промяна на традиционните планове: организаторите решиха да се откажат от провеждането на световно първенство по хвърляне на коледни елхи.

Това развлекателно събитие обикновено се провежда в началото на годината в община Вайдентал в провинция Райнланд Пфалц. Отмененото състезание щеше да бъде 14-то поред. Състезанието трябваше да се проведе на 10 януари 2021 г.

Организаторите обсъждаха всевъзможни варианти и различни превантивни концепции, но в крайна сметка решиха да не рискуват. Действащите шампиони официално ще запазят спортно-коледните си титли за още една година.

предишна статияСпорт и 11 часа сън осигуряват на децата здрави кости
следваща статияНа една от зодиите днес предстои сложна задача. Пригответе се!