Начало Свят Германия е един от най-скъпите пазари за недвижими имоти в Европа, в...

Германия е един от най-скъпите пазари за недвижими имоти в Европа, в България новите жилища под наем поскъпват значително

84
кран, строеж, имоти

Изследване на Deloitte показа, че Германия е едно от най-скъпите места в Европа за купуване на жилища, с цена от около 4700 евро на квадратен метър за ново строителство. Покупката на жилище в Дания обаче е по-достъпна, като датчаните могат да си позволят апартамент от 70 кв. м. само с 4,7 годишни заплати.

Италия също предлага евтини имоти, като цената на нов апартамент там е спаднала до около 2100 евро на кв. м. Проучването показва, че имотите са по-достъпни и в Гърция, Хърватия, Словения, Испания, Румъния, Полша и Унгария.

Средно наемите за жилище в Париж са най-високи в Европа, като достигат 14 900 евро на кв. м., докато в Лондон са около 34 евро на кв. м. Средно наемите са по-ниски в Торино и някои големи градове в България, Гърция, Румъния, Унгария и Чехия.

В сравнение с това, наемите за нови жилища в София, Варна и Бургас са се увеличили между 67 и 126 на сто през последната година, показва същото изследване.