Начало Водещи ГЕРБ отказаха да участват в заседанието на бюджетната комисия. Причината – уволнението...

ГЕРБ отказаха да участват в заседанието на бюджетната комисия. Причината – уволнението на директора на „Пирогов“

144
ГЕРБ, Десислава Атанасова, Делян Добрев
Снимка: БТА

Ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова сподели, че те влязоха в управлението, което подкрепя правителството, без доверие, а с цел да им дадат време, защото не виждат друга алтернатива. Въпреки това обаче те отбелязаха, че не се спазват ангажиментите, което беше повод за оттеглянето на кандидата им за подуправител на НЗОК.

Атанасова обясни, че министърът на здравеопазването взема решения, вместо да бъдат спазени договорките за намеса в сектора. Тя сподели, че нищо не указва, че това е мнението на самия министър, защото на среща между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев беше установено, че не се иска политическа намеса в управлението, а важност има приемането на държавния бюджет и Конституцията.

Тя разкри още, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще участват само в заседанията, свързани с приемането на бюджета и конституционни промени, без да подкрепят законопроекти на МС.

Във връзка с неучастието на депутатите от ГЕРБ-СДС в заседанието на бюджетната комисия, Атанасова потвърди, че днес трябваше да се гласуват промени в данъчните закони за второ четене.

Още новини от деня – четете тук