Начало Водещи Георги Свиленски посочи кои са предателите в БСП

Георги Свиленски посочи кои са предателите в БСП

59
Георги Свиленски
Георги Свиленски

Часове след изборите младежи от БСП поискаха оставката на Нинова и нов председател. Част от Изпълнителното бюро – Вигенин, Москов, Зафиров се уплашиха и се присъединиха към тези, събиращи подписки за пленум, и свикват пленум без документи, без анализи. Върху партията се оказва натиск. Само 24 часа след подаването на оставката на Нинова си пролича. Затова снощи Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро. Това заяви Георги Свиленски от БСП пред БНТ.

„Знаете кои бягат първи, когато корабът потъва. Обикновено обаче те се давят първи. Това ще се случи с последните бегълци. Видяха свободен поста на Нинова и се надпреварват кой първи ще стигне до него. Днес ще видите амбициозните лидери. Чудя се обаче – в неделя цял ден стояха до Нинова и нищо не ѝ казаха”, подчерта той.

Той обяви, че няма да иде на заседанието на Националния съвет на БСП днес, но предполага, че ще има кворум.

„С изказването си за подкрепа за кабинет на ГЕРБ Атанас Зафиров взриви партията и страната. Ако има предатели, ще подкрепят правителство на ГЕРБ, защото с десетки решения и заявки пред избирателите ни ние сме гарантирали, че няма да сме партията, която ще върне Бойко Борисов на власт”, напомни той.