Начало Водещи Ген. Атанасов пита президента: Пазят ли снайперисти Борисов?

Ген. Атанасов пита президента: Пазят ли снайперисти Борисов?

64
Атанас Атанасов Снимка: novini.bg
Атанас Атанасов
Снимка: novini.bg

В публичното пространство са се появили снимки, на които е видно, че снайперисти пазят лидера на ГЕРБ Бойко Борисов около дома му в Банкя. Това заяви  съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов заяви по време на консултациите при Румен Радев.

„ Аз съм залят от телефонни обаждания, и то от неслучайни хора. И тъй като тези мерки се взимат от комисия, в която двама от членовете са назначени от Вас, аз не знам дали сте информиран за това. Ако в наверечието на съставянето на правителство има заплаха за мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата“, каза Атанасов пред президента и помоли, ако има такава информация, да бъде споделена в обществото.

„По принцип имам информация, когато има по-голям риск за сигурността. Според мен конкретика, когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип, но ще говоря със службите за сигурност, за да изискам такава информация“, гласеше отговорът на президента Радев, който се оказа неподготвен за питането на ген. Атанасов.

След приключване на консултациите при държавния глава Атанасов заяви пред медиите:

„В момента мандатоносител е ГЕРБ и тече процедура по съставяне на правителство. В същото време излизат снимки на снайперисти, накацали по оградата на Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително? За снимките нямам повече информация, но единственото, което съм установил, е, че снимките са достоверни. Трябва да си зададем въпроса дали някой не иска да въздейства на процеса за сформиране на кабинет“, попита той.

„От отговора на президента разбрах колко е пестелив, както се прави в случая – когато не искат да ви отговорят, казват: Абе, прав сте, но няма да отговоря. Въпросът е много важен. На Балканите се случват разни такива неща. Смятам, че една от версиите за това, което се случва, идва отвън. С тази тема ме занимаваха неслучайни хора, които питаха: Не виждате ли какво се случва, няма ли да попитате? Ще искаме изслушване в парламента по темата, за да се изясни какви са причините да се повиши степента на защита на лидера на партията мандатоносител“, посочи ген. Атанасов, цитиран от novini.bg

На въпроса дали ще има правителство, той отговори:

„На кривата ракета – космосът ѝ пречи. Това важи в пълна сила за Борисов. Седми път получава първия мандат и не може да направи правителство.“