Начало Новини Гарет Саутгейт засипа с похвали играчите на Англия, които се борят за...

Гарет Саутгейт засипа с похвали играчите на Англия, които се борят за място в състава за Евро 2024

49
Гарет Саутгейт засипа с похвали играчите на Англия, които се борят за място в състава за Евро 2024

Селекционерът на националния тим на Англия Гарет Саутгейт заяви, че има много позитивни неща от победата на отбора над Босна и Херцеговина с 3:0 в контрола, съобщи ДПА.

Финалистът от последното Европейско първенство е сред фаворитите на предстоящото Евро 2024.

„Трудно решение ще бъде за окончателния състав. Знаем значението му за всички играчи, така че им показваме уважение, за да направим правилния избор“, коментира треньорът.

„Разбира се, винаги ще сме субективни и трябва да намерим баланс между различните ни нужди, като това е трудно. Не е само да изберем най-добрите индивидуалности. Имаме нужда от конкуренция на всички постове“, добави той.

„Имаме добри опции и мисля, че ще се справим и с контузиите, което е важно. Някои играчи се нуждаят от мачове, от минути и в мача в петък“, каза още Саутгейт.

„Имаше добри изпълнения срещу Босна. Представям си, че Еберечи Езе е хванал окото с начина, по който започна мача, измъкваше се от противниците и мощта, която показа. Конър ГАлахър направи сериозен мач за нас, въпреки важността на ролята на Деклан Райс. Работата на Конор с топката се е подобрила. Знаем какво може да направи без топка, но сега игра по-зряло. Коул Палмър вкара първия си гол. Мисля, че Адам Уортън показа какво може в края на сезона и на тренировките“, смята специалистът.