Начало Новини Гарет Саутгейт бързо превключва фокуса си върху финала срещу Испания

Гарет Саутгейт бързо превключва фокуса си върху финала срещу Испания

34
Гарет Саутгейт бързо превключва фокуса си върху финала срещу Испания

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт е доволен, че играчите му са доставили радост на привържениците след победата с 2:1 на полуфиналите над Нидерландия на Евро 2024.

Саутгейт е силно критикуван за бледото представяне на Англия на континенталния шампионат до момента, но играта на албионците постепенно се подобрява и тимът за втори пореден път ще играе на финал на Европейско първенство.

„Поех работата, за да се опитам да подобря английския футбол и сега сме на втори пореден еврофинал.  Предишният беше първи от 50 години. Сега сме на първия финал, който не се играе на наша територия. Мисля, че имаме отбор, който ще бъде заедно доста време и тепърва ще постигаме успехи“, каза Саутгейт.

„Подаряваме на хората невероятни нощи. Мисля, че дадохме на нашите привърженици едни от най-добрите вечери през последните 50 години, така че съм изключително горд от това. Радвам се, че всички у дома се чувстват така, както ние и както се чувстват привържениците на стадиона. Но от наша гледна точка не сме приключили. Имаме най-големия възможен тест, за който да се подготвим и дойдохме тук, за да се опитаме да спечелим турнира и това все още е нашата цел“, коментира още Саутгейт след победата над Нидерландия.

Победният гол на Оли Уоткинс предизвика бурни празненства в Дортмунд и в цяла Англия, като новият премиер Киър Стармър и принцът на Уелс бяха сред онези, които изпратиха своите поздравления.

Британският крал Чарлз се присъедини към похвалите за отбора Саутгейт, но ги призова да печелят по-рано мачовете си и да избягват късните драми.

Попитан за коментарите на Чарлз, селекционерът на Англия каза с усмивка: „Е, надявам се, че се наслаждават на няколко бири, наистина.

Единствената причина да поема работата беше да се опитам да донеса успех на Англия и да се опитам да подобря английския футбол. За да мога да изведа отбора до първи финал в чужбина, аз съм изключително горд от това. 

Но сега, разбира се, дойдохме тук, за да спечелим. Играем с отбора, който беше най-добрият отбор в турнира и имаме ден по-малко за подготовка, така че това е огромна задача. Но ние все още сме тук и ще се борим“, каза още Саутгейт.

„Подкрепата на феновете при гостуванията ни е невероятна, парите, които харчат и ние опитваме да им се отблагодарим с мачове като този срещу Нидерландия. Да мога да им дам вечер като тази е много, много специално“, каза още Саутгейт.