Начало Новини В Съвета на ЕС по земеделие и рибарство ще бъде обсъдено искането...

В Съвета на ЕС по земеделие и рибарство ще бъде обсъдено искането за изменение на Временната рамка за кризисни и преходни държавни помощи

39
Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще открие Българо-китайски бизнес форум в София

По инициатива на България в Съвета на ЕС по земеделие и рибарство ще бъде обсъдено искането за изменение на Временната рамка за кризисни и преходни държавни помощи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. България и Румъния предлагат премахване на индивидуалния лимит за предприятия в първичното земеделско производство или същият да бъде увеличен.

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Люксембург. Предвижда се министрите да обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на Заключения на Съвета относно бъдещето на селското стопанство в ЕС. 

Необходимо е въвеждане на нов финансов инструмент за защита на фермерите при кризи като част от Стратегическите планове, заяви служебният министър на земеделието и храните на заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Брюксел в края на май.