Начало България В Смолян днес ще се състои учение за противодействие на тероризма

В Смолян днес ще се състои учение за противодействие на тероризма

94
В Смолян днес ще се състои учение за противодействие на тероризма

На територията на област Смолян днес ще се състои съвместно практическо учение за противодействие на тероризма, с реална реакция на сили и средства от службите за спешно реагиране, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова.

Учението се организира от ОД на МВР – Смолян, с участието на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, Военното формирование 28 330 – Смолян, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския Червен кръст, Областна администрация – Смолян, и други държавни структури и организации, занимаващи се с мерки за противодействие на тероризма. 

По време на учението на територията на областта ще има засилено полицейско присъствие, движение на военнослужещи и военна техника, както и демонстрация на защитно и специализирано оборудване. Ще има организирани контролно-пропускателни пунктове, все още не е ясно точното място, където ще се състои учението, каза за БТА Елена Стоилова.  

От полицията призовават гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават невярна информация във връзка с протичащите дейности.