Начало България В Плевен от днес започва Национална конференция по авиационна, морска и космическа...

В Плевен от днес започва Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина

39
В Плевен от днес започва Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина

В Плевен днес започва XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина. Организатори са Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина, Висше военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ и Военномедицинска академия (ВМА). Това съобщи Валя Минкова, старши експерт „Връзки с обществеността“ във военновъздушното училище. 

Научният форум ще се състои в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“ в Плевен. 

В  четирите научни сесии „Авиационна и космическа медицина“, „Морска медицина“, „Авиационна и морска психология“ и „Разни“ ще бъдат представени 39 доклада от представители на 14 университета, многопрофилни болници, ВМА, Съвместно командване на специалните операции и Българския червен кръст.

Конференцията ще бъде открита от председателя на Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина полк. проф. д-р Любомир Алексиев, д.м. и началника на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, които ще изнесат и пленарни доклади. Научният форум ще продължи до 1 юни.

Припомняме, че вчера във ВВВУ „Георги Бенковски“ бе открита лаборатория за космически изследвания. Тя е с 12 работни места, оборудвани с компютърни системи и осем места за практическа работа със сателити, които ще подпомагат обучаемите по новата магистърска програма „Космически инженеринг и технологии“.