Начало Водещи В памет на Антъни Бурдейн

В памет на Антъни Бурдейн

1670
Сподели
Антъни Бурдейн

Смъртта на известния готвач Антъни Бурдейн потресе целия свят. Познати и непознати на рок звездата в кухнята му отдадоха почит.

Известният в Ню Йорк магазин за деликатеси ”Барни Грийнграс” сервира обичайната закуска на Бурдейн при тях.

Служителите на ”Барни Грийнграс” подредиха маса с един единствен празен стол, на която има кафе, портокалов сок, бейгъл и бъркани яйца.

Известният готвач Джейми Оливър, когото Бурдейн е иронизирал приживе, изрази шока си от случилото се.

”В тотален шок съм откакто разбрах, че невероятният Антъни Бурдейн е починал. Той наистина счупи модела и започна кулинарния разговор. Почивай в мир, шеф”, написа Оливър в Туитър.

Друг известен готвач – Гордън Рамзи написа:

„Шокиран съм и натъжен от загубата на Антъни Бурдейн. Той вкара света в домовете ни и вдъхнови толкова много хора да изследват нови култури чрез храната им. Помнете, помощта винаги е на един телефонен разговор разстояние”.

Старият ресторант на Бурдейн в Ню Йорк се превърна в мемориал за готвача, като десетки хора оставиха цветя, послания и снимки.

„Антъни даваше всичко от себе си във всичко, което правеше. Неговият безстрашен дух докосна и вдъхнови много. Той беше моята любов, моят камък, моят защитник. Съсипана съм”, написа неговата приятелка Ейжа Ардженто в „Туитър”.

Водещата Кристиан Аманпур също отдаде почит на колегата си от Си Ен Ен. ”Сърцето ми се къса за Тони Бурдейн. Дано почива в мир. Той беше приятел, колега и семейство. Страхотен характер, голям талант, уникален глас и истински човек”, написа тя.

Коментари