Начало България „Вятърът може да ни изненада“: Пожарът в Гърция е на 600 м...

„Вятърът може да ни изненада“: Пожарът в Гърция е на 600 м от границата ни

59
Пожар на границата с Гърция
Снимка: Фейсбук страница на ЮЗДП

Според заместник-директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Ваня Каменова, пожарът в близост до границата с Гърция все още не е достигнал до българска територия. Техниката, използвана, помага за разширяването на граничната бразда с цел да се създаде по-широка ивица.

Инж. Каменова посочи, че настоящата информация указва, че пламъците са на приблизително 600 метра от границата, на територията на Гърция. Тя сподели още, че към момента не се отчита опасност в посока на България, но подчерта, че винаги трябва да бъдем в готовност за възможни изненади поради природата.

Според заместник-командирът на Трето бригадно командване – Благоевград полк. Руслан Колев, за момента няма основания за притеснение. Военнослужещи участват в потушаването на пожара на гръцко-българската граница, като се ангажират 25 военнослужещи и шест специализирани превозни средства от Сухопътните войски.

Групата от военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград помага за създаването на просеки за заобикаляне на огъня в района на селата Голешово и Петрово. Дейността, извършвана от военнослужещите, е предимно предпазна, с цел да се предотврати възникването на бедствие.

Полк. Колев подчерта, че теренът е изключително труден и военнослужещите изминават много пеша. Присъствието им е част от мисиите за поддържане на бедствията и подчерта, че се поддържа връзка с пожарната и горската служба.