Начало Водещи „Върджин Галактик“ са с една стъпка по-близо до космическия туризъм

„Върджин Галактик“ са с една стъпка по-близо до космическия туризъм

1239
Сподели
Върджин Галактик

„Върджин Галактик“ завършиха своят трети тест на ракетно задвижвания космически кораб, като по този начин придвижиха компанията на ексцентричния милиардер Ричард Брансън с една стъпка по-близо до целта му – космически туризъм, съобщава „Ен Би Си „

След като беше освободен от ракетата си носител на около 14 км. в атмосферата, корабът се изстреля със скорост почти 2 пъти и половина по висока от скоростта на звука, благодарение на своите ракетни двигатели, написаха от Върджин Галактик в блога си.

Той достигна до 52 км., което е малко над половината от разстоянието до линията на Карман, която разделя атмосферата от космоса. След това корабът се приземи безопасно на Авио и космическа станция Мохаве, в пустинята Мохаве, в близост до Калифорния.

Този път корабът „VSS Unity” стигна по-високо и беше по-бърз от предишния тест през май, когато той достигна скорост от 651.7 м. / сек. и височина от близо 35 км.

„Това беше нов рекорд, както за нас хората в кок пита така и за манекените ни, а гледката към Земята беше невероятна”, написа първият пилот на компанията Дейв Маккей.

Първият тест на „VSS Unity” се случи на 5-ти април, почти 4 години след катастрофата от 2014 г., при която загина тестовият пилот Майкъл Абсъри.

Новият тест е създаден, за да се даде по-добро разбиране за средата извън пътническата кабина – измервания на температурата, ускорението, вибрациите и др. фактори.

Около 800 човека вече са си закупили билет за „Вържин Галактик”. Ако искате да си купите такъв билет? Цената им е около 250 000 долара.

Коментари