Начало България Времето се разваля

Времето се разваля

39
есен - дъжд
Дъжд ще вали днес почти в цялата страна

Днес ще премине студен атмосферен фронт през страната. С облачност, която ще увеличава и обилни валежи, включително гръмотевични бури и градушки.

Валежите ще завладеят Централна част на България след обяд, а към края на деня – и Източна България. Вятърът от северозапад ще се усили и ще донесе студен въздух. Температурите ще спадат през деня и вече към следобед ще се движат в интервала от 16°-19° за Западна и Централна България до около 30° за Югоизточна част, в София – 13°-14°. През нощта към понеделник валежите и гръмотевиците ще продължат, съчетани със засилващ се вятър. На места в Североизточна част на страната очакват се интензивни явления.

В планините от запад-северозапад облачността ще се увеличава, а краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни. Вятърът ще се засили от северозапад и ще донесе студен въздух. Дневните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 8-9° към следобед, на 2000 метра – около 6°, а към края на деня по върховете на Рила и Пирин около 0°.

През голяма част от деня по Черноморието ще бъде слънчево, но вечерта и през нощта валежи със гръмотевици се очакват. Температурите ще варират между 24°-27°, а температурата на морската вода около 22°-23°. Валежите ще бъдат съпроводени от умерен вятър от изток-югоизток, който ще се промени посока към северозапад и ще се засили. Валнението на морето ще бъде около 3 бала.

Още новини от деня – четете тук