Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за октомври – ще се повишава.

Днес ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и над планините, но ще е без съществени валежи. С до умерен северозападен, в Източна България – север-североизточен вятър ще проникне студен въздух и дневните температурите ще се понижат с около 5°, преобладаващите максимални ще бъдат между 15° и 20°, а сутрешните ще са все още високи – предимно между 5° и 10°, в отделни котловини и около 0°. В София минимална температура около 5°, максимална – около 16°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

предишна статияМъгли и тази сутрин, времето ще е топло за сезона
следваща статияКакви книги си струва да прочетете