Начало България Волен Сидеров се обяви за идеолог на коалицията на патриотите, срещу новите...

Волен Сидеров се обяви за идеолог на коалицията на патриотите, срещу новите цени на водата и срещу председателя на КЕВР

1303

Не сме влезли във властта, да се занимаваме с плажове и лифтове. Това заяви пред бТВ лидерът на „Атака“ и съпредседател на „Обединени
патриоти“ Волен Сидеров. Плажовете и вторият лифт в Банско бяха основна тема за
вицепремиера и партньор на Сидеров в Обединени патриоти Валери Симеонов през
последните дни на миналата година.

„Хората ме питата защо става така – затова ли влязохте“, каза Сидеров. И допълни, че не знае защо цялата държава се занимава с някакъв лифт в продължение на месец.

„Влязохме в тази коалиция не за лифтове, плажове, пързалки, а за нещо по-сериозно – да вдигаме доходите на хората, да направим страната сигурна откъм битова престъпност, да се стимулира българският бизнес. В последния ден МС се занимаваше с лифта на Банско, вместо с цената на водата, която се вдига от 1 януари“, изтъкна Сидеров.

Той очаквал Валери Симеонов и премиера Борисов да се разберат за напрежението помежду им. Каза :

„Ако обичат, да се разберат – те са на един етаж, през 50 м са им вратите.“

За собствената си коалиция каза, че той, Сидеров бил идеологът на националистическата коалиция.

„Аз съм идеологът на тройната коалиция „Обединени патриоти“. Подходих джентълменски. Дежнтълменството се приема като слабост или глупост. Важно е да прецени човек кога да спре да бъде джентълмен, информира Волен Сидеров.

През 2018 г.  той щял постоянно да напомня, че смисълът на властта е да прави живота на българите по-добър, не само на една група, тази фирма и онази фирма“, каза Сидеров. Той изтъкна, че „Атака“ е с най-малко депутати, при положение че е можела да влезе самостоятелно в парламента.

Акцент в първата му  за тази година тн поява бе повишаването на цената на водата. Изрази възмущение от регулаторната комисия КЕВР и обяви, че е готов лично да протестира пред комисията КЕВР. (Там в средата на декември лидерката на БСП Корнелия Нинова също лично оглави протестите, свикани от „Позитано“ срещу повишаването на цените на водата.

Волен Сидеров каза още, че се готвят промени срещу комисията за енергийно и водно регулиране, защото била “ вредна и корумпирана“ и обяви, че иска оставката веднага на шефа на комисията Иван Иванов, както и смяна на състава на експертите.

По думите му комисията трябва да бъде овладяна, защото се избирала от парламента, но не се отчитала пред депутатите.

„Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват „вижте какво направихте“, допълни още лидерът на „Атака“.