Начало Свят Водещите на Top Gear за малко не изгоряха в Alpine A110

Водещите на Top Gear за малко не изгоряха в Alpine A110

1155

Един от предсерийните прототипи на купето Alpine A110 изгоря напълно по време на снимките на новия, 25-и сезон на телевизионното предаване Top Gear. В този момент в автомобила се намираха двама от водещите на предаването Крис Харис и Еди Джордан, съобщава Automedia.

Снимките са направени на една от специалните отсечки на рали „Монте Карло“. За запалването на колата Харис и Джордан са били предупредени от екипа, снимащ предаването. Двамата са успели да напуснат автомобила, без да пострадат. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, машината е изгоряла напълно.

Първият епизод от новия сезон на Top Gear ще бъде показан през пролетта, а BBC вече публикува трейлър на програмата (вижте го отдолу). Ако се съди по видеото, в шоуто участват автомобили като BMW M5, Alfa Romeo Stelvio, Kia Stinger, McLaren 720S, Honda Civic Type R, Lexus LC, Ford Mustang, Jaguar F-Type и Chevrolet Corvette.

Водещи на предаването, както и в миналия сезон, са Крис Харис, Мат Леблан и Рори Рийд, на които им помагат още няколко човека. Сред тях е и Еди Джордан, бивш собственик на отбор от Формула 1.