Начало Водещи Влак и локомотив се сблъскаха челно. Четирима са пострадали

Влак и локомотив се сблъскаха челно. Четирима са пострадали

54
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Инцидент на Централна гара в София. По първоначална информация пътнически влак и маневрен локомотив са се ударили челно.

На място са пристигнали 6 линейки. При инцидента са пострадали четирима души. Една жена е откарана в „Пирогов“. Предстоят ѝ прегледи и изследвания, за да се установи какво е състоянието ѝ, съобщиха от лечебното заведение.

Втора линейка пътува към „Пирогов“ с мъж с травма на гръбначния стълб, а трета линейка пътува към ВМА с жена с травма на главата. На място се преглеждат трима пътници – двама от тях са мъже с травми на гръбначния стълб и една жена с травма на крака. Към момента на място чака резервна линейка, предаде БТВ.

Сигналът за влаковата катастрофа е подаден в първите минути на 17:00 ч.

От сайта на БДЖ „Пътнически превози“ става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидент на железния път. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16.20 ч., а влакът за Бургас – в 16.40 ч.

Крайградският пътнически влак София – Ихтиман се движи с 23 минути закъснение след изчакване на възможност за разминаване с друг влак в гара Подуяне Пътническа.