Начало Спорт Везенков: Големите играят за родината си! Пример за това е Федерер

Везенков: Големите играят за родината си! Пример за това е Федерер

980

За всеки спортист е чест да играе за своята родина, обяви Александър Везенков при присъединяването си към националния отбор по баскетбол в Ботевград. Крилото получи разрешение от клуба си Барселона да подсили България за предстоящите световни квалификации срещу Чехия и Финландия, съответно в петък и неделя.

Новият треньор на каталунците Светислав Пешич няма да разчита на Везенков за домакинството срещу Реал (Мадрид) в Евролигата в петък вечер. През уикенда Барса няма мач от първенството, защото битките се подновяват в началото на март.

„Искам да благодаря на г-н Пешич, на ръководството, на националния селекционер Любомир Минчев. На всички, които помогнаха да съм тук. На семейството ми, което винаги ме подкрепя. Говорихме и хората в клуба осъзнаха, че това е най-доброто за мен в този момент. Да поиграя малко, да съм в кондиция – и физически, и психически“, обясни Александър пред bTV.

„Много е важно, че момчетата и треньорът вярват в мен. Винаги съм казвал – националният отбор е чест за всеки състезател. През тези пет дни ще опитаме да си свършим работата. Мисля, че имаме качествата, но нека не бързаме.“

„Мога да дам един пример – Роджър Федерер спечели Аустрелиън Оупън и веднага отиде да играе за Швейцария. И най-големите го правят. За всеки е чест да играе за националния отбор и мисля, че няма по-високо стъпало в спорта“, завърши най-добрият български баскетболист.