Начало Водещи Вежди: Обичах Борисов, но вече не! Има кой да му слюнчи ушите

Вежди: Обичах Борисов, но вече не! Има кой да му слюнчи ушите

519
Бойко Борисов и Вежди Рашидов
На снимката: Бойко Борисов и Вежди Рашидов

Министрите на финансите, които одобряват бюджета, трябва да се поучат какво е култура. Те предпочитат да похарчат парите за ястия и луксозни дрехи, вместо да ги инвестират в културните нужди. В политиката парите винаги са на първо място. За културата има пари, но те не се отделят правилно. Това каза в интервю за bTV бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Рашидов добави: „Дават се пари за пенсии и други допълнителни помощи, за да са хората щастливи. В момента няма смислена политика. Това звучи доста тъжно.“ Това е било една от основните му мотивации да се оттегли от политиката.

Рашидов коментира още, че вече не се разпознава в ГЕРБ, където младите хора отдавна са заменили тези, с които той стартира през 2009 година.

На въпроса какво би казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Рашидов отговори: „Не бих му казал нищо, той е достатъчно възрастен. Доста съм го консултирал, но грешките му са от голямата му мъдрост. Обичах този човек, но вече не го обичам. Все пак, той не е лишен от качества. Имаше конфликти между нас, но пожелавам му здраве и успех.“ Рашидов разкри, че последно е виждал Бойко Борисов преди пет месеца.

За ДПС той каза: „ДПС винаги е бил факт в политиката. Доган и неговото златно пръстенче умело управляваха.“

Относно Делян Пеевски, Рашидов мнение е: „Защо не? Този човек е мъдър и прагматичен. Забравете скандала с „Магнитски“, това са американски шишове. С Пеевски разговарях и виждам в него умен човек. Поне той признава парите, които прави.“

Още актуални коментари – четете тук