Начало Водещи Васил Терзиев: Кмет на София след изборния успех

Васил Терзиев: Кмет на София след изборния успех

259
Васил Терзиев
Васил Терзиев
Снимка: Нова тв

За мене е важно да бъда кмет на всички софиянци, дори и тези, които не са гласували за мен, заяви Васил Терзиев, избраният за кмет на София от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София). Той отговори на въпрос дали е разочарован от малката преднина, с която спечели изборната победа.

След изборите трябва да служим на всички софиянци, включително и на тези, които не са гласували за нас. Нашата цел е да върнем доверието в общината и да оправдаем очакванията, добави Терзиев.

Зададен за намеренията на подкрепената от БСП Ваня Григорова да оспори резултатите от вота в съда, Терзиев заяви, че всяко лице има право да изрази мнение и да оспорва. Вчера имаше секции, в които аз получих нулев брой гласове, така че ние също имаме претенции към резултатите на изборите, каза новият кмет на София.

Нямам притеснения, защото знам, че нашият глас е бил постигнат честно. Борих се за всеки глас и всеки глас е бил заслужен, подчерта Терзиев.

Избирателният процес е бил с проблеми и напрежение, което е причинило хората да губят вяра в него. Трябва да работим за промяна на това, каза Терзиев.

За тези, които са гласували колебливо за него, Терзиев изрази своята благодарност и обеща, че ще работи усърдно, за да ги увери, че са правилни във вота си. Надявам се, когато се срещам с хората по улиците, да можем да си погледнем в очите, включително и с тези, които не са гласували за мен, каза Терзиев.

Относно Паметника на Съветската армия, Терзиев обеща, че ще подкрепят всички усилия за неговото преместване в Музея на социалистическото изкуство или на друго подходящо място, както прецени Министерството на културата.

Тъй като не притежават пълно мнозинство в Общинския съвет, от ПП-ДБ ще търсят пресечни точки с другите политически сили за реализацията на инфраструктурни проекти, облагородяване на квартали, инвестиции и други политики. Ако всички се придържаме към програмата, ще намерим