Начало Новини Валентина Георгиева спечели общо пет медала на Държавното първенство по спортна гимнастика...

Валентина Георгиева спечели общо пет медала на Държавното първенство по спортна гимнастика в София

29
Валентина Георгиева спечели общо пет медала на Държавното първенство по спортна гимнастика в София

Валентина Георгиева от Левски-Спартак спечели общо четири титли и общо пет медала при жените на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика в София.

Възпитаничката на Филип Янев, която вчера стана първа в многобоя, днес взе златните отличия на прескок с 13.625 точки, на греда с 12.833 точки и на земя с 11.950 точки, а на смесена успоредна завърши втора с оценка от 11.000 точки.

Победителка на смесена успоредка е Елена Николова (Стрийт Уоркаут България) също с 11.000 точки. Тя също стана трета на греда.

На прескок среброто завоюва Виктория Венциславова (Левски-Спартак), а трета е Кристина Димитрова (Етър-Стил). На смесена успоредка бронзовото отличие взе Никол Соколова (Стрийт Уоркаут България), която стана втора и на земя.

Трета на земя е Теодора Боева (ЦСКА), а втора на греда се нареди Кристина Димитрова.

На финалите при кадетките Мишел Арабаджиева (ГСК Интерком груп Черноморски юнак), която стана първа в многобоя, взе златото на прескок, на смесена успоредка и на земя, а на греда остана втора след победителката Йована Петрова (Етър-Стил).

При мъжете победителят в многобоя Божидар Златанов (Интерком груп Черноморски юнак) взе златото на успоредка и на висилка съответно с 14.433 точки и 12.933 точки. Той стана и втори на земя с 13.033 точки.

На земя шампион е Теодор Трифонов (Светкавица) с 13.200 точки, на кон с гривни триумфира Максим Казанджиев (Гераниум) с 13.466 точки, на халки спечели Исус Маринов (Стрийт Уоркаут България) с 13.800 точки, а на прескок първи е Димитър Димитров (ЦСКА) с 14.016 точки.

Медали на финалите взеха още Руслан Делибалтов (ЦСКА) бронз на земя, Раян Радков (Интерком груп Черноморски юнак) сребро на кон с гривни, Даниел Трифонов (Левски-Спартак) бронз на кон с гривни, Мартин Мишев (Пирин Благоевград 2011) сребро на халки, Алекс Караджов (Спартак) бронз на халки и на висилка, Теодор Трифонов сребро на прескок, Даниел Трифонов бронз на прескок и на успоредка, както и сребро на висилка и Йордан Александров (Стрийт Уоркаут България) сребро на успоредка.