Начало Водещи Валежи от дъжд и сняг днес

Валежи от дъжд и сняг днес

199
Илюстрация: НИМХ
Илюстрация: НИМХ

В днешния ден от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. В източна България, при намаляващите температури, дъждът ще преминава в сняг. След обяд в западната половина на страната може да има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще духа умерено, в източна България временно ще бъде силен, идващ от север-североизток. Максималните температури ще се движат между 1° и 6°, а в София – около 3°.

В планините облачността ще е значителна. От запад валежите ще отслабват и спират, до вечерта и в планините в източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, по най-високите части от изток и ще бъде умерен, за кратко и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, а на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще има и валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг, но ще отслабват до вечерта почти навсякъде и ще спрат. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2° и 6°, а температурата на морската вода ще бъде 9°-11°. Вълнението на морето ще намалее след обяд.

Още новини от деня – четете тук