Начало Водещи Българчета от училище в Атина получиха подарък православната книжка „Свети Лука Доктора”

Българчета от училище в Атина получиха подарък православната книжка „Свети Лука Доктора”

3741

Първият  училищен звънец за тази година би  на 17 септември за възпитаниците на Българското неделно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Атина. Всяка неделя малките ни сънародници, живеещи в гръцката столица се събират, за да изучават  български  език и литература, география и история на България.

За първия учебен ден децата получиха като подарък  детската православна книга „Свети Лука Доктора”. Авторът на книгата, журналистът Ангел Бончев, споделя, че  интересът към „Свети Лука Доктора“ надминава очакванията му и, че това е знак, че децата търсят духовното, но трябва още повече да бъдат подкрепени в тази посока от родителите си.

„Свети Лука Доктора”

Инициативата децата от Българското неделно училище „Св.св. Кирил и Методий” в Атина да получат православното четиво за първия си учебен ден е на ръководството на учебното заведение.

„Децата са нашето бъдеще и като такива ние трябва да ги възпитаме първо да са добри хора, именно на това ни учи и свети Лука Кримски не на думи, а на практирка , чрез своя живот. Със сигурност ще предизвикаме размисъл у нашите малчугани и освен това те ще се запознаят с едно уникално четиво, книгата „Свети Лука Доктора”,  липсва подобна литерарура на български език и сме благодарни на автора Ангел Бончев, че я е създал, невероятна е”, каза Мими Ничева, директор на училището в Атина.

 В 42 страници е пресъздадено житието на свети Лука Кримски, както и множество чудеса, случили се след молитви към него. Автор на детската книга „Свети Лука Доктора“  е Ангел Бончев, който през последните 12 години е водещ на новините на Тв Европа. Той е автор на православните филми „Чудотворецът свети Нектарий”, „Светият град – Асеновград“ и „Светителят хирург”, отново посветен на свети Лука Кримски. И други учебни заведения в чужбина са заявили желание да подарят книгата „Свети Лука Доктора” на възпитаниците си за Деня на християнското семейство (21 ноември). Иначе книгата ще може да бъде намерена в  само в православните храмове в България, а също така и на сайта на автора на  „Свети Лука Доктора“-  www.angelbonchev.com.

предишна статияОтбелязваме празника на София
следваща статияОт София до морето за 6 лв., как?