СподелиАвтомобилният концерн BMW избра символа на Шумен – паметник „Създатели на българската държава“, за да заснеме рекламен клип на най-новия си концептуален модел – BMW Concept XM.

Кадрите са били заснети след фестивала „Шумла“ в дните от 7 до 9 септември, когато Община Шумен обяви, че затваря пътя към паметника за заснемане на кадри. Новото BMW Concept XM било транспортирано до паметника в затворен камион в ранните часове на денонощието, съобщава shumenonline.bg, които успели да видят колата, докато спортуват.

Клипът има за цел да представи футуристичната и агресивна визия на автомобила, която изпреварва времето си.

По мемориала са изобразени още военни победи и приемането на славянската писменост. Видеото за рекламата е снимано през септември, като според регионални медии, пътят към паметника е бил затворен и е пазено в тайна точно какви снимки се осъществяват на мястото.

Новият модел ще започне да се продава от следващата година, като се представя за най-скъпия и мощен кроуоувър на германската марка, но същевременно и екологичен. BMW Concept ХМ се състои от 4,4-литров V8 двигател и електродвигател с обща мощност 750 к.с.

Въпреки че е изграден като прототип на моделите Х5, Х6 и Х7, новият флагман на марката има напълно различна визия. Цените все още не са обявени, но се очаква да стартират от около 130 000 евро – 150 000 евро.

Коментари