Начало Новини Българският национален отбор по футзал преодоля предварителния кръг на Европейските квалификации

Българският национален отбор по футзал преодоля предварителния кръг на Европейските квалификации

44
Българският национален отбор по футзал преодоля предварителния кръг на Европейските квалификации

Националният отбор на България по футзал преодоля предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 след решаваща победа над Сан Марино с 4:1. Така българите заеха едно от първите две места в своята група, което се оказа достатъчно.

12 отбора се включиха в предварителния кръг, разпределени в три групи по четири. Българският тим попадна в група В заедно с домакините на квалификацията Австрия, Израел и Сан Марино, а мачовете се играха в Айзенщат (Австрия).

В първата среща „лъвовете“ загубиха с 0:1 от Австрия, а във втората приключиха при нулево равенство с Израел. Така решителен се оказа третият мач и България постигна решаващия успех с 4:1.

Два гола вкара нападателят на Амиго Северозапад Цветелин Добричов, а освен това пропусна и дузпа при резултат 2:0. По едно попадение добавиха Даниел Димов и Александър Асенов. Противникът от Сан Марино намали на 1:3 чрез Алекс Матиоли.

Австрия зае първото място в групата, след като постигна три победи и събра 9 точки. В последния мач австрийците се наложиха с 3:2 над Израел. България е на 2-ото място с 4, следват Израел с 2 и Сан Марино с 1. Напред  продължават първите два отбора от всяка от трите групи в предварителния кръг. В основния квалификационен кръг сe включват 40 отбора, които ще бъдат разпределени на 10 потока по 4. Жребият ще бъде теглен на 30-и май.