Начало Любопитно България ще участва на световно първенство по… транжиране на месо

България ще участва на световно първенство по… транжиране на месо

966

За първи път България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо догодина. Това е единадесетото издание на международния конкурс, който ще се проведе в Белфаст, Ирландия. Страната ни ще се съревновава с 14 държави.

Петима българи и един англичанин, сред които дългогодишни транжори и професионални готвачи, ще представят България на Мондиала. Те ще се състезават с участници от Австралия, Мексико, Англия, Бразилия и други. Капитан на отбора е Кирил Петров, който е в бранша почти 46 години. Според него тайната е месото да е добре охладено, а ножът да е остър.

Тери Гилигън е професионален месар от 14-годишен. Отскоро живее в страната и въпреки че е англичанин, ще е част от българския отбор. Времето за работа е 2 часа и 30 минути. Ще бъдат преработени четири вида месо – агнешко, свинско, телешко и пилешко.

Интернационално жури ще оценява уменията с ножа, техниките на работа, както и презентацията на крайния резултат.

Човекът, който застава зад идеята България да има национален отбор по транжиране на месо, е Вихрен Димитров. Той влага много сили и енергия, за да изведе тима на световно ниво.

В миналогодишното световно първенство победител е отборът на Франция. Тази година всички се надяват родният тим не само да покаже завидни умения, но и да завоюва първото място.

предишна статияМайката на Гришо получи поредната му награда. Кралев също отличен с приз
следваща статияДобра новина за една от зодиите, проблеми очакват друга!