Начало Новини България оглави група С на Европейската ръгби конференция след изразителна победа срещу...

България оглави група С на Европейската ръгби конференция след изразителна победа срещу Сърбия

69
България оглави група С на Европейската ръгби конференция след изразителна победа срещу Сърбия

България победи Сърбия с категоричното 30:7 в двубой от група С на Европейската ръгби конференция, с което „лъвовете“ оглавиха генералното класиране при равенство в точките с Молдова. Двата отбора са с по две победи и по девет точки преди директния двубой помежду си в началото на месец май, като родните национали имат предимство по критерий.

Българските национали доминираха от самото начало на мача и до полувремето се сдобиха с огромна преднина срещу сърбите. „Лъвовете“ направиха цели четири есета през първата част, с което получиха и бонус точка за генералното класиране, извела ги на първото място в група С.

Ивайло Иванов проби отляво в десетата минута за първото есе в началната част, а в самия край Смилко Дебренлиев и Рикардо Атие също отбелязаха по пет точки за българските национали. Второто полувреме започна с наказателен удар за „лъвовете“, който капитанът Петко Николов конвертира с лекота за 30:0.

България завърши доминацията си срещу сърбите с безупречната си защита, която ограничи гостите до едно есе в последните секунди. Следващият мач на „лъвовете“ е срещу Молдова на 4 май, като победителят ще играе квалификация за изкачване в горната дивизия.

Европейска ръгби конференция (ЕРК), мач от група С между отборите на България и Сърбия:

България – Сърбия – 30:7

1.	България  2	2 0 0 70:31	9 точки
2.	Молдова	  2 	2 0 0 64:25	9
3.	Турция	  3	1 0 2 69:95	4
4.	Сърбия	  3	0 0 3 40:92	0