Начало Водещи Българин с двойно гражданство ще може да е депутат, реши комисията за...

Българин с двойно гражданство ще може да е депутат, реши комисията за промени в Конституцията

129
Промени в Конституцията


Предложението за промяна в Конституцията получи подкрепата на петима членове на Комисията по конституционни въпроси, при четири гласа „против“ и без въздържали се.

Текстът бе обсъден и във второ четене по време на днешното заседание на комисията, съобщи Българската телеграфна агенция (БТА).

Гласувайки „против“, председателят на комисията и депутат от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков изрази опасения относно липсата на точни данни за броя на българите с двойно гражданство и тези, които живеят в чужбина. Той бе подкрепен от преподавателя по конституционно право Наталия Киселова, която също изрази съмнения относно промяната и възможния натиск за промяна в законодателството след промяна в Конституцията.

Главният прокурор без втори мандат, левът – национална валута: Какви са поправките в Конституцията


Необходимо е да се обмисли внимателно какви ще бъдат последиците от този текст за двойното гражданство, подчерта депутатът от ПГ на „Има такъв народ“ Гроздан Караджов.

В началото на заседанието Караджов заяви, че промяната в Конституцията е критикувана „много и от много страни“.

Около 13:30 ч. днес започна заседанието на Комисията по конституционни въпроси. Депутатите продължават с обсъждане на текстове за служебното правителство и неговите правомощия.

Още новини от деня – четете тук