Начало България БСП внася в парламента днес вота на недоверие към кабинета „Борисов 3”

БСП внася в парламента днес вота на недоверие към кабинета „Борисов 3”

1064

БСП внася в парламента вота на недоверие към кабинета „Борисов 3”. Темата ще бъде корупция.

Социалистите внасят първия вот на недоверие срещу третия кабинет на Борисов сами. Преди дни Корнелия Нинова обяви, че ДПС няма да участва в процедурата, защото между двете партии има „принципни различия” след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Ние ще го внесем сами. Темата остава провалът в борбата с корупцията. Ние имаме принципни различия, след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Призивът е да се пази стабилността и сигурността на страната, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов”, каза Нинова.

Социалистите не са съгласни, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението на страната, както и с призива към медиите, гражданите и опозицията, да се пази стабилността и сигурността на страната.

Според Корнелия Нинова стабилност в страната няма, няма в която и да е система – сигурност, здравеопазване, образование, доходи. „Ние искаме да гарантираме друг тип стабилност и сигурност на страната с абсолютно различен модел на правене на политика”, каза преди седмица лидерът на социалистите.

„Движението за права и свободи” също ще внесе вот на недоверие, но със свои мотиви и аргументи.

„Нямаме достатъчно депутати да внесем самостоятелно вота, но всички вотове, които ще бъдат внесени, съобразно нашето решение, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета с наши мотиви и с наша обосновка”, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

БСП започва и инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС и Прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система /БАЦИС/, обяви заместник-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев, който откри още мотиви в искания вот на недоверие.

предишна статияОт полицията нямат обяснение за смъртта на Долорес О’Риърдън
следваща статияНова евродиректива улеснява пазаруването в интернет и пести пари