Начало Новини Британски учен предупреди за "много плашещо" влошаване на състоянието на природата

Британски учен предупреди за "много плашещо" влошаване на състоянието на природата

69
Британски учен предупреди за "много плашещо" влошаване на състоянието на природата

Степента на влошаване на състоянието на природата е „много плашещо“, предупреди британски учен в навечерието на протест за опазването на околната среда в Лондон, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Повече от 350 неправителствени организации и компании взеха участие в демонстрацията „Възстановете природата сега“ в събота в Лондон. Според организаторите на събитието са се стекли десетки хиляди участници.

Множество знаменитости, сред които и актрисите Джуди Денч и Ема Томпсън, призоваха всички, които обичат природата, да се присъединят към протеста и да изпратят на политиците посланието опазването на околната среда и климата да са приоритет в кампанията за предстоящите избори в страната и за следващия парламент.

Състоянието на природата се влошава навсякъде по света от десетилетия, каза Чарли Гарднър, старши преподавател в Института Дърел по опазване на природата и екология. „Това се случва в реално време – реални, видими промени в природния свят около мен и са опустошителни. Това е много плашещо. Живея в страх как ще изглежда бъдещето“, каза той.

Гарднър смята, че учените са си свършили работата. „Събираме данни, събрахме всички доказателства, които ясно показват, че се нуждаем от промяна, и предадохме тези данни на правителствата, използвахме всички подходящи канали, за да се опитаме да обясним колко важно е всичко“, заяви преподавателят.