Меган Маркъл
На снимката: Меган Маркъл

Меган Маркъл предизвика за пореден път атаките на британските медии, след като отпразнува предстоящата поява на първото си бебе с онова, което печатът на Острова описа като „екстравагантно“ пътуване до Ню Йорк в частен самолет.

Херцогинята от Съсекс, която трябва да роди през пролетта, се върна във Великобритания в четвъртък, след като се наслади на парти с приятели знаменитости в това, което  британските вестници нарекоха „най-скъпия хотелски апартамент в САЩ“.

Партито, организирано в хотел „Манхатън’с Марк“ от Серина Уилямс и посетено от други високопоставени фигури, сред които Амал Клуни, бяха се събрали гости, на които свиреше арфист и им даваха скъпи подаръци.

Въпреки че нито Маркъл, нито британските данъкоплатци платиха сметката, „Таймс“ отрази събитието с критичен тон, озаглавявайки публикация в петък: „Екстравагантното нюйоркско бебешко парти на Меган провокира поток от възмущение.“

В публикацията се казва, че посещението е „предизвикало дебат за екстравагантност, стил и въздействие върху околната среда от преминаването на Атлантическия океан в частен самолет“, включително критики от лобито на околната среда „Приятели на Земята“.

Вестникът също така използва коментарите, публикувани на уебсайта Mumsnet, цитирайки един човек, който бил „доста отвратен от начина, по който тя бързо харчи пари“.

„За някои британци самото понятие за бебешко парти – американски внос – изглежда неподходящо“, добави „Таймс“.

В десния „Дейли Мейл“ Ян Моар попита какво би могла да направи кралица Елизабет II от „пищното пътуване“ на херцогинята.

Тя добави: „Можеш ли да бъдеш самоидентифицираща се международна хуманистка и да имаш бебешко парти за 300 000 паунда, проведено за вече приказно привилегированото неродено дете?“.

Междувременно „Дейли Телеграф“, за който се казва, че е предпочитан вестник на кралицата всяка сутрин, съобщи, че „блясъка“ на американското събиране може да е „надминал“ сватбата на Маркъл миналата година с принц Хари.

Маркъл вече беше кръстена „трудната херцогиня“ от британските медии след напускането на няколко служители.

Отразяването в британските медии на постъпките на Маркъл накара холивудската суперзвезда Джордж Клуни да твърди, че Маркъл е била „охулвана и преследвана“ по същия начин като майката на Хари, покойната принцеса Даяна. В интервю за австралийско списание миналия месец Клуни каза, че има риск от „повтаряне на историята“.