Бойко Борисов
Бойко Борисов

Не само че не можем да разхлабваме мерките, все по-тежко ще става в следващите три седмици, предупреди премиерът. Ако решим да тестваме само младите, означава да кажеш: “Тези ще умрат, а тези ще живеят“.

При цялото ми уважение към проф. Мангъров – не може да говорят някакви неща и да подлъгват хората, да създава дезинформация и да говори невъзможни неща. Не може да се говори, че това било някакъв грип.

Всички държави, които се опитаха да правят такива тестове, се отказа веднага – Великобритания, Холандия и пр., защото здравните им системи издъхнаха.

Независимо че Мангъров е в Медицинския съвет, кажете му, че изобщо не съм съгласен с това, което говори, за да демобилизира хората. Той говори това, което хората искат да чуят. Било някакъв си обикновен грип, който обикновено взимал жертви по всяко време.

„Поеми ангажимент с името си и титлата си и кажи: Ето тези ще умрат! И ги посочи! Тогава ще има смисъл да кажеш: „Аз съм професор“. Посочи пет хиляди души, да ги хвърлим да умрат и това е“

, ядоса се Борисов.

В момента колкото и да не им се седи на хората вкъщи, колкото и да губи икономиката, тези три седмици са критични. Да се мобилизираме, ще отидем на по-леки мерки като свършат тези три седмици.

Слава Богу, нямаме този пик на хора в болниците, никого не сме върнали, неслучайно цял свят ни дава за пример, допълни премиерът.

Два дни спорихме за маски, обвиниха ме, че силово съм налагал маски, а ние ги помолихме да носят, за да се пазят.

Възложил съм да се произведат два милиона маски, не е проблем в парите, допълни Борисов в отговор на въпрос. „Колкото препоръчат професорите, толкова ще купим, но да са надеждни“, допълни премиерът.

По всички теми сме солидарни, от доклада на МЕС могат много дисертации да излязат, той е медицински, но е и за научните среди, ако имат време да четат.

„Да ме пишат и мен като учен отзад“

, пошегува се Борисов.

„Нашият продукт трябва да се превърне в много важно ръководство. Без да казвам, че сме изключителни, но мисля, че в нашия продукт има нещо уникално. Колегите от другите страни създадоха препоръки, които могат да се прочетат за десет минути, и са много ясни и целенасочени. Ние пък решихме, че трябва да създадем нещо различно, и че на всяка стъпка от техния продукт можем да дадем наши стъпки. Затова нашият продукт надгражда останалите. Веднъж поне да сме уникални с това, което сме създали“

, допълни проф. Костов, като няколко пъти сравни „продукта“ с посещение в елитарни световни музей и разглеждане на световноизвестни произведения на изкуството.

предишна статияДнес някой ще получи странна доставка, а друг не трябва да крие идеите си
следваща статияKмета на София предвижда намаляване изцяло разходите на общината