Начало България БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от...

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Марков от “Величие”

29
Николай Марков
На снимката: Николай Марков/ Източник: БТА

БОЕЦ сигнализира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Георгиев Марков от ПП “Величие”.

Сигналът посочва:

“(…) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа “МЕТА” (Фейсбук) с име “Николай Марков” е публикувана публикация със следния текст:

“Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.
Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?

Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Линк към цитираната публикация:

https://www.facebook.com/share/PsCEBW9rGkpcnL4s/

Страницата е легитимна, снимка на Николай Георгиев Марков и съдържа изявления, че той събира разузнавателна информация и я изпраща в Москва, въпреки че България предоставя военна помощ на Украйна. Това представлява опасност за националната сигурност.

БОЕЦ счита, че Николай Марков извършва шпионаж в полза на Русия, като така застрашава националната сигурност на България и предава класифицирана информация на враждебна държава…“.

ДАНС приема сигнали за руски шпионаж и заплахи за националната сигурност при строежа на “ТУРСКИ ПОТОК”, включително участие на ЧВК “Вагнер”. От тези сигнали се разбира за ролята на различни длъжностни лица, които са допринесли за нарушенията.

ДАНС се излага на критики за подкрепата си към Борисов, Радев и Пеевски. Реакцията им по сигнала срещу Марков показва, че те служат на определени интереси, а “Величие” се свързва с ГЕРБ и ДПС. Хора като Марков представляват позор за политиката, съобщават от БОЕЦ във фейсбук.

Още новини от деня – четете тук