Начало Водещи Боеприпасите в САЩ поскъпват

Боеприпасите в САЩ поскъпват

1189

В последните няколко седмици почитателите на огнестрелните оръжия в САЩ вероятно плащат повече за патрони, без да го осъзнават. Компанията Vista Outdoor Inc., която притежава най-различни компании за огнестрелни оръжия и муниции, наскоро обяви, че миналия месец е вдигнала цените на боеприпасите.

Главният изпълнителен директор на компанията Крис Мец съобщи, че Vista e вдигнала цените на мунициите в началото на януари. Допълва, че ще има и второ увеличение, което ще е през април.

Vista притежава Federal Premium Ammunition, CCI, Estate Cartridge и Force on Force, както и други компании, свързани със стрелкови спортове и продукти за отдих на открито. Натискът от страна на суровините е довел до увеличението, според Мец.

Оръжейната индустрия отчита спад в момента. Цените на акциите на оръжейните компании се понижиха, а продажбите намаляват на годишна база.

Дори и най-утвърдените компании в индустрията не са застраховани. Тази седмица Remington, която е основана през 1816 г., обяви, че ще подаде заявление за фалит и съдебна защита от кредитори.

Vista обяви продажби в размер на 581 млн. долара, което представлява спад от 11% на годишна база, но въпреки това продажбите бяха по-високи от очакваните. Акциите на компанията поскъпват с 14% от 8 февруари, когато обяви резултатите си.

Мец смята, че увеличението в цените на мунициите ще има отзвук в индустрията, тъй като конкурентите на Vista ще я последват. Клиентите приемат с “голямо разбиране” увеличението на цените засега, казва той.

„Имаме късмет, че сме в много близки отношения с нашите клиенти. Предлагаме увеличения на цените, които според нас са реалистични и засега не отчитаме реална промяна по отношение поведението на купувачите”, коментира още той.