billionaire-lighting-cigar

Най-малко 199 души са станали милиардери в края на 2017 г., увеличавайки общото състояние на всички милиардери по света с 19% до 8,9 трилиона долара. Това се потвърждава от данните на финансовото дружество „UBS Group AG“ и консултантската компания „PricewaterhouseCoopers“.

Според тях около 1/3 от групата от хора, които са станали милиардери през 2017 г., са заработили своето състояние в областта на иновациите. Повечето от притежателите на милиарди са регистрирани в Китай, където броят на милиардерите през годината се е увеличил с 55 души, а общото им богатство се оценява на 1,12 трилиона долара.

„Китайските милиардери-предприемачи са довели до икономическа трансформация на своята страна и на Азия като цяло. За малко повече от десетилетие те са създали най-големите компании в света, повишили са стандарта на живот и са натрупали състояние с безпрецедентна скорост“, пише „Ройтерс“.

Според „UBS“ и „PwC“ сега има повече милиардери в Азия, отколкото в САЩ, като за три години общото им богатство вече надхвърля богатството на най-богатите американски предприемачи, което сега се оценява на 2,5 трилиона долара. От 2016 до 2018 г. в Китай са се появили 50 компании с капитализация от най-малко 1 милиард щатски долара, а в САЩ през този период са се появили 62 такива компании.

предишна статияСкарлет Йохансон е отказала финансиране от принца на Саудитска Арабия
следваща статияРеабилитация: нитратите помагали да не изгубим зрението си