Начало България Близо девет хиляди души от област Търговище имат право на пакети с...

Близо девет хиляди души от област Търговище имат право на пакети с хранителни и с хигиенни продукти

44
Близо девет хиляди души от област Търговище имат право на пакети с хранителни и с хигиенни продукти

Близо 9000 души от област Търговище имат право на пакети с хранителни продукти и с хигиенни продукти. Раздаването им започва от днес и ще бъде поетапно, каза за БТА директорът на Българския Червен кръст (БЧК) – Търговище Ваня Борисова. 

Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя за първи път благодарение на Управляващия орган в лицето на Агенцията за социално подпомагане (АСП), който успя да защити по-голям бюджет за програмата през настоящия програмен период, обясниха от червенокръстката организация. Хигиенните материали и последните два вида хранителни продукти – месни консерви (говеждо в собствен сос и говежди кюфтета в бял сос), ще се раздават в петте общини на областта. 

Омуртаг е първата община, в която днес започна раздаването. Според данните на БЧК – Търговище 8200 души ще получат единични пакети, а около 700 души – двоен пакет. Единичните или основни пакети са за едночленните и двучленните семейства, и съдържат по една местна консерва от двата вида и по една опаковка от различните видове хигиенни материали. Семействата с трима и повече членове ще получат и втори пакет с по още две опаковки от консервите и хигиенните материали.

От БЧК допълниха, че от следващата седмица – 17 юни, започва раздаването на правоимащи в община Антоново, а от 24 юни – в другите три общини на областта.