Сподели
romy-schneider-07
Роми Шнайдер

Семейството на трагично загиналата звезда Роми Шнайдер нападна нов филм за актрисата, който, според тях, я обрисува като алкохоличка.

Дъщеря на Роми, Сара Биазини заяви пред АФП, че е била „скандализирана“ от филма „3 дни в Киберон“, който, според нея, опетнява една от най-големите следвоенни звезди в Европа.

Биографичният филм е изграден върху интервю, дадено от звездата в трилогията „Sisi“, „The Swimming Pool“ и „What’s New Pussycat?“ за германското списание „Стърн“ в продължение на три дни, докато пребивава в спа център през 1981 г. – годината, в която синът й умира при зловещ инцидент.

Биазини, която също е актриса, заяви, че филмът „съдържа множество инсинуации, които са напълно неверни“, особено тази, че майка й, която почина на 43 години през 1982 г., е алкохоличка.

Ако се обърнете към всички режисьори и актьори, които са работили с нея, никой няма да ви каже, че тя е имала проблем с алкохола“, настоя дъщерята.

Последните месеци от живота на родената в Австрия Роми Шнайдер, са белязани от трагедията след смъртта на 14-годишния й син Дейвид, който загина при инцидент в дома на баба си и дядо си.

Според новия филм, актрисата е посещавала спа центъра в Киберон с надеждата да излекува зависимостта си от наркотици и алкохол след смъртта му. Дъщеря й, която е била 4-годишна, когато майка й умра, настоява, че актрисата е била там просто за да се възстанови и да отслабне.

Тя ходеше всяка година в Киберон, за да се лиши от няколко килограма, като много други актриси, нещо, което винаги е правила. Не беше център за детоксикация, а просто спа – твърди Биазини – Искам хората да спрат да правят пари от лъжи.“

Мистерия все още обгражда смъртта на Шнайдер, която френският филмов идол Ален Делон нарича любовта на живота си.

Смята се, че е умряла от сърдечен удар след като е смесила болкоуспокоителни с вино, но парижкият лекар, който е разследвал смъртта й, отказва да направи аутопсия.

Режисьорът на лентата е Емили Атеф. Филмът спечели седем отличия на „Германските филмови награди“ тази година.

Продукцията „3 дни в Киберон“, представена тази година на „Берлинале“, тръгна по кината в Германия през април. Филмът излиза на екран във Франция на 13 юни.

Коментари