Начало Водещи „Бийтълс“ продължават да печелят по 67 000 паунда на ден

„Бийтълс“ продължават да печелят по 67 000 паунда на ден

1116

И до днес легендарната рок банда „Бийтълс“ продължава да печели дневно по 67 000 паунда от компания, която е закрита преди повече от 50 години. През 1968 г членовете на „Ливърпулската четворка“ (Джон Ленън, сър Пол Маккартни, Джордж Харисън и Рингро Стар), създават заедно Apple Corps, за да управляват финансите си и успяват за година да генерират близо 24,4 милиона паунда за година, предаде БГНЕС.

Днес Apple Corps продължава да е собственост на двамата оцелели членове на групата, Пол и Ринго, както и на вдовиците на Джордж Харисън и Джон Ленън – Оливия и Йоко Оно. И надали им е зле. Финансовите отчети на компанията разкриват, че само за последната календарна година всяка от страните е получила „агрегирани такси за рекламни услуги, име и подобни“ в размер на 2,97 милиона паунда, пише „Дейли Мирър“.

Нещо повече – приходите на компанията се се увеличили от 3,9 милиона паунда през 2016 до 5,7 милиона сега. Продължаващият финансов успех на Apple Corps е още по-впечатляващ и поради факта, че компанията дори не притежава каталога с песните на „Бийтълс“. Вместо това разчита на други източници на пари, включително и на документалния филм „Бийтълс: Осем дни в седмицата – годините на турнетата“.

Само от правата за излъчването му компанията е гушнала над 10 млн. паунда. Apple Corps, която от години води борба за името си с производителя на компютри „Епъл“ -разполага и с отделни 16 млн. кеш.