рафтинг

40 бизнесмени, болшинството от Испания, но още и от Белгия, Германия, Андора, Аржентина и Мексико, слязоха от спортните си автомобили – „Ламборгини“ ,“Ферари“, „Порше“, БМВ и „Мерцедес“, за да седнат в гумените лодки и спуснат по водите на река Струма в Кресненското дефиле.

коли

Спортните автомобили пристигнаха в базата на „Х-клуб“ на Станимир Станимиров-Чачи на входа на пролома в 16.45 часа, след инструктаж започнаха да се спускат по 10-километрово трасе към Кресна.

Спортните автомобили и водачите им, все успели бизнесмени, пристигат от Барселона, през Капри и Солун, за да нощуват довечера в Банско. В четвъртък потеглят за Гърция и през Александруполис финишират в Истанбул, след което се връщат с чартърен полет в Барселона. Всички те са участници в „Евротур-2019“, а в България идват за първи път.

„Този тур се прави веднъж годишно, избираме планински маршрути с много завои, за да могат участниците да карат спортните си коли с пълна мощност, без да нарушаваме правилата за движение. Ние всички сме търсачи на силни усещания. Сред участниците в тура има лекари, предприемачи и други, посещаваме държави с различни култури“, каза българката Мона Костова, която от 12 години е в Испания и е омъжена там.

предишна статияДжъстин Бийбър предизвика Том Круз на бой на арена
следваща статияЛятото вече се усеща отчетливо