Начало Новини Бившият областен управител на Лигурия е изправен пред съда по обвинения в...

Бившият областен управител на Лигурия е изправен пред съда по обвинения в корупция

44
Бившият областен управител на Лигурия е изправен пред съда по обвинения в корупция

Италиански съдия днес разпореди областен управител на северозападната италианска област Лигурия да бъде изправен пред съда по обвинения в корупция, предаде Ройтерс, позовавайки се на пряко запознати с проблема източници.

Джовани Тоти беше поставен под домашен арест на 7 май. Той подаде оставка на 26 юли и беше пуснат на свобода няколко дни по-късно. Тоти ръководеше Лигурия през последните девет години, като беше начело на обединение от партиите, подкрепящи министър-председателя Джорджа Мелони.

Тоти беше арестуван по обвинения, че е получил повече от 70 000 евро, в рамките на разследване за възлагането на договори за пристанищни терминали, разрешителни за строеж и концесия на плаж. Тоти отрича всички обвинения срещу него.

Според източниците делото ще започне на 5 ноември в северния пристанищен град Генуа.

В рамките на същото разследване на съд бяха изпратени и Алдо Спинели – бизнесмен, занимаващ се с пристанищна дейност, и добре познат в Италия като бивш собственик на футболните отбори „Генуа“ и „Ливорно“, и Паоло Емилио Синьорини, който изгуби работата си като ръководител на италианската енергийна компания ИРЕН.

Синьорини е част от разследването заради предишната си роля като ръководител на пристанищна администрация Генуа.

Адвокатите на тримата обвиняеми не бяха намерени за коментар.

Тоти е получил подкрепа от членове на дясната управляваща коалиция, която разкритикува магистратите в Генуа за ареста му, което е попречило на Тоти да си изпълнява длъжностите.