Начало Водещи Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Бербатов се кандидатира за президент на БФС

129
Бербатов се кандидатира за президент на БФС
Снимка: БТА

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор по футбол Димитър Бербатов обяви днес кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) и ще се яви на предстоящия извънреден изборен Конгрес, насрочен за 15-и март. Това той обяви в специално насрочена пресконференция в националния пресклуб на БТА.

Бербатов представи програмата си, основните акценти, екипа си и уточни, че не всички хора от щаба му са тук, но са много.

„Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да обявя кандидатурата си за президент, а също така и стъпките, принципите и приоритетите. Надявам се Конгресът да се проведе честно, прозрачно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда“, започна Димитър Бербатов.

„Толкова години се борим да покажем недъзите на това управление. И се надявам, че ще направим такъв Конгрес, който не може да се обжалва от никой, дори и от нас. Тук е мястото да изпратя послание към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво искате да направите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 кандидати, трябва да се борим за един прозрачен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти“, заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

Извънредният изборен Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март 2024 година. Припомняме, че миналата седмица президентът на футболния съюз Борислав Михайлов подаде оставка, а до Конгреса на негово място временно ще изпълнява длъжността Михаил Касабов.

Още спортни новини – четете тук