Белгийската трип-хоп банда Hooverphonic пристигат в София за концерт на 11 октомври с новата си вокалистка Лука Крюисберг.

Формацията получава международно признание след включването на трака “2 Wicky” във филма “Открадната красота” на Бернандо Бертолучи. Най-популярната песен на белгийската група в България е “Mad About You”. С времето вокалистките на Hooverphonic се променят, но ядрото от самото им сформиране през 1995 г. остават Реймънд Гийртс и Алекс Калиър.

Стилът на музика на Hooverphonic е хибриден – различните комбинации са между алтернативен и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория. Новата им певица Лука Крюисберг е само на 18 години. Тя се присъединява към тях след победата ѝ в петия сезон на предаването ,,Гласът на Фландрия“ през 2017 г. Меланхоличият, но силен и красив глас на младата певица кара всички съдии да натиснат бутона и да се обърнат за нея. Участието ѝ във формата преминава под менторството на Алекс Калиер, а песента, с която Лука печели е парчето им “Mad About You”. За нея Реймънд Гийртс споделя – “С Лука оцелихме в десятката. Тя е нещо повече от “поредния певец”. Начинът, по който нейният глас диктува звученето на песните, е този по който свирим на сцената. Тя е избрана, защото може да извлече много от различните парчета на Hooverphonic“.

Специализираното музикално издание Rockshot Music Magazine описва концертите на групата с новата им певица като магически:

“Русата ѝ коса контрастира с тъмнината на сцената. Гласът ѝ е много цветен и създава чувство на безкрайност и необятност, винаги центъра на шоуто. Всичко е структурирано и концентрирано към уникалното звучене на Лука и музикантите. Бандата командва сцената и не дават шанс на слушателите да се разсеят от събитието, на което присъстват. Няма как концертите им да завършат без бурни аплодисменти и викове за бис. Те са винаги истинско удоволствие за ухото“.

На концерта им в София от Hooverphnic обещават, че ще изсвирят “2 Wicky”, “Еden”, “Mad About You”, “Amalfi”, “Badaboum” и “Romantic”. Ще звучат песните, които хората искат да чуят, както и тракове от новия им албум “Looking For Stars” с вокалите на Лука Крюисберг.

Билетите за концерта на Hooverphonic на 11 октомври в зала Универсиада вече са в продажба в мрежата на Ивентим на цена 45 лв., съобщават от „Монте Мюзик“.

предишна статияПредизборен гняв
следваща статияХладен, облачен ден с превалявания предимно в Източна България