Начало Новини Белгийският национал Мюние пристигна със закъснение на Евро 2024

Белгийският национал Мюние пристигна със закъснение на Евро 2024

94
Белгийският национал Мюние пристигна със закъснение на Евро 2024

Крайният защитник на Белгия Тома Мюние стана последният играч, пристигнал на Европейското първенство в Германия в понеделник – около 10 дни след началото на турнира.

32-годишният Мюние се присъедини към останалата част от отбора в базата им във Фрайбург след лечение на разтежение на сухожилията, което получи само дни преди финалите да започнат. Това се случи в проверката на Белгия срещу съседите Люксембург.

Той беше останал в Антверп за лечение и пропусна първите два мача на отбора. Мюние вероятно също ще пропусне третия мач, когато завършат срещите от група „F“ срещу Украйна в сряда в Щутгарт.

Белгийците ще си осигурят място в осминафиналите, ако избегнат поражение, докато Украйна се нуждае от победа, за да гарантира прогрес.

Треньорът на Белгия Доменико Тедеско заложи на десния бек, като преди това каза: „Не исках да оставя Тома за този турнир. Вие не само имате Мюние като футболист, имате и Мюние като човек.

Той направи толкова много жертви, за да стигне до това Европейско първенство. Отиде да играе футбол в Турция специално, за да получи игрови минути. Това показва мотивация“, заяви Тедеско.

Дефанзивният полузащитник Аксел Витсел пропусна тренировката в понеделник, тъй като се бори с контузия в слабините.