Снимка: Инстаграм

Сътворено при домашни условия превозно средство с поразителна прилика с „Батмобил“-а, показано в скорошен филм за Батман, беше „арестувано“ в централна Москва, съобщи министерството на вътрешните работи на Русия.

Пътната полиция заловила черният, залепен за асфалта „Батмобил“ с гигантски гуми, докато се движел по един от главните пътища в центъра на града в събота вечерта.

Те задържали колата, оформена по дизайна на филмовия си оригинал, която е собственост на 32-годишен московчанин.

Собственикът на „Батмобила“ е изправен пред глоби за множество нарушения, преди да му бъде разрешено да си върне колата.

Полицията заяви във вторник, че превозното средство е било сглобено незаконно в частен сервиз, не е регистрирано като превозно средство и не спазва стандартите за пътна безопасност, както и е твърде несъразмерно със стандартна кола – с дължина шест метра.

Автомобилът е построен в Съединените щати, след това е оформен според личен вкус в Русия в автосервиз, наречен Fast Boom Pro, чието лого е видимо в полицейско видео, съобщават руските автосайтове.

В сервиза го превърна в злобно копие на автомобила, включен във филма от 2016 г. „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“.

Съобщава се, че репликата е пусната за продажба в Русия през октомври миналата година за 55 милиона рубли (842 100 долара).

Той беше описан като брониран и оборудван с камера за нощно виждане, термична камера за изображения, лазерно насочващо устройство и модел на оръжие, който имитира звука от стрелба.

предишна статия„Карибски пират“ в Лондон за дело срещу „Сън“
следваща статияНово застудяване днес