Начало Водещи Бадемите – верен съюзник на жените срещу стареенето

Бадемите – верен съюзник на жените срещу стареенето

1341
бадемите холестерола
снимка: Pixabay

Бадемите спомагат за забавяне на процеса на стареене на организма и се считат за „най –женската” ядка. Диетологът Евгений Арзамасов говори за тези и други полезни свойства на бадемите в интервю за телевизионния канал „Москва 24”.

Той отбеляза, че бадемите съдържат магнезий и витамини от група В, които помагат на жените да поддържат здрава нервната си система.

Също така, бадемите са богати на витамин Е и силиций. Те са незаменими при поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата, както и за нормализиране на хормоните.

„Манганът помага за защита на костите от остеопороза, той е полезен както за млади, така и за възрастни дами. Позволява ви да подобрите усвояването на полезни за състава на костите елементи, както и да предпазите кожата от увреждане“, подчерта Арзамасов.

Бадемите са полезни и поради съдържанието на цинк, а един от доказаните ефекти при редовната им консумация е понижаването на лошия холестерол. Лекарят препоръчва да се ядат не повече от 10-15 ядки дневно заради високата им калоричност.