Начало Спорт Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно в скандален мач

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно в скандален мач

14
Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха при равенство 1:1 в ожесточеното градско дерби на испанската столица
Снимка: БТА

В градското дерби на испанската столица от осмия кръг на Ла Лига, отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1.

Срещата беше напечатана с гол на Едер Милитао за Реал Мадрид в 64-ата минута, но Анхел Кореа изравни в петата минута на добавеното време. Мачът беше прекъснат за около 20 минути поради хвърлянето на предмети от феновете на домакините. Дербито беше спряно след гола на Реал, когато ултрасите на Атлетико хвърляха предмети към вратаря на Реал Мадрид Тибо Куртоа.

Временното класиране в Ла Лига показва Реал на второ място с 18 точки, две по-малко от лидера Барселона и една повече от третия Атлетико Мадрид. Маркос Йоренте беше изгонен след добавеното време, оставяйки домакините с човек по-малко.

Футболистите на Реал доминираха в първата част на мача, но не успяха да ударят мрежата. Атлетико Мадрид беше по-активен след почивката, като успя да изравни в последната минута на мача. Решенията на реферите бяха потвърдени след консултации с ВАР.

„Това са мачове с много интензивност“, сподели капитанът на Атлетико Коке след мача, коментирайки инцидентите на терена. „Ние сме футболисти и трябва да се държим професионално.“

Преборът между отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид приключи с равен резултат, след като двете страни не успяха да се откъснат на върха на класирането.

Килиан Мбапе липсваше от отбора на Реал поради контузия, а Диего Симеоне направи смени, които помогнаха на домакините да изравнят резултата в последния момент.