Начало Водещи Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно в скандален мач

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно в скандален мач

49
Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха при равенство 1:1 в ожесточеното градско дерби на испанската столица
Снимка: БТА

Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха при равенство 1:1 в ожесточеното градско дерби на испанската столица в осмия кръг на местната футболна Ла Лига.

Анхел Кореа донесе точката за домакините от Атлетико с изравнително попадение в петата минута на добавеното време на мача, а преди това Реал бе повел с гол на Едер Милитао в 64-ата минута. Срещата бе прекъсната за около 20 минути, след като фенове на домакините започнаха да хвърлят предмети по терена. Дербито бе спряно в 69-ата минута, малко след гола на Милитао за 1:0 в полза на гостите, а ултрасите на Атлетико започнаха да хвърлят предмети по вратаря на Реал Мадрид Тибо Куртоа, който алармира рефера.

След забавяне около 20 минути футболистите се завърнаха на терена, а тимът на Атлетико увеличи натиска в търсене на изравнително попадение, преди Анхел Кореа от близко разстояние да прати топката в мрежата на гостите след контраатака в петата минута на добавеното време.

Футболистите на Реал Мадрид заемат второ място във временното класиране в Ла Лига с 18 точки, на три зад лидера Барселона и на две пред третия Атлетико Мадрид, който има 16 точки в актива си след осем изиграни мача.

„Това са мачове с много напрежение ш много интензивност“, каза капитанът на Атлетико Коке пред DAZN относно предметите, хвърлени на терена.

„Беше много напрегнат момент. Това не може да се случва на футболно игрище. Ние сме футболисти, професионалисти и трябва да бъдем интелигентни. Но четирима души не могат да плащат за останалата част от стадиона“, добави Коке.

Домакините приключиха срещата с човек по-малко, тъй като Маркос Йоренте получи директен червен картон в деветата минута на добавеното време.

В отсъствието на ключовия нападател Килиан Мбапе, който е с контузия на крака, старши треньорът на Реал Карло Анчелоти бе избрал да подсили халфовата линия на тима с пуснакенето като титуляр на наближаващия 40 години Лука Модрич. Резултатът беше, че Реал бе по-балансираният отбор на терена, който контролираше по-голямата част от мача, но не успя да превърне доминацията си в голове.

Атлетико Мадрид бе по-активен след почивката, когато старши треньорът Диего Симеоне пусна в игра бразилското крило Самуел Лино, който донесе искрата, която липсваше през първото полувреме. Но точно, когато домакините изглеждаха по-близо до реализиране на гол, Винисиус Жуниор проби покрай Родриго Де Пол по лявото крило, центрира към далечната греда, където непокритият Милитао свали топката на земята и я прати покрай вратаря Ян Облак за 1:0.

Десетки запалки и бутилки започнаха да летят на терена, насочени към вратаря Тибо Куртоа, докогато играчите на Реал празнуваха гола, а реферът Матео Бускетс Ферер спря мача и нареди на футболистите да се приберат в съблекалните. Говорителят на стадиона предупреди, че ако поведението на запалянковците продължи, срещата ще бъде прекратена. Наложи се и наставникът на Атлетико Диего Симеоне да успокоява феновете.

След забавянето мачът бе подновен и Атлетико продължи да натиска, въпреки че резервата за Реал Ендрик пропусна шанс за втори гол с удар от далечна дистанция след контраатака в 89-ата минута. Шест по-късно обаче пасът на резервата Хави Галан стигна до Кореа, който реализира за 1:1. Йоренте пък бе изгонен за нарушение срещу Фран Гарсия. Решенията и при двете ситуации бе потвърдени след консултациите на рефера със системата за видеоарбитраж-ВАР, тъй като при гола на Атлетико първо бе отсъдена засаца, а Маркос Йоренте първоначално получи само жълт картон.